Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На оновлення містобудівної документації та картографічних матеріалів по Харківській області необхідно 230 млн. грн.

На оновлення містобудівної документації та картографічних матеріалів по Харківській області необхідно 230 млн. грн.

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, реалізація схеми розвитку Харківської області можлива лише за наявності розробленої та затвердженої містобудівної документації місцевого рівня. До того ж, з 1 січня 2013 року на території, на якій відсутня оновлена ​​містобудівна документація, не може здійснюватися жодна інвестиційна діяльність, буде заборонено надання земельних ділянок, зміну їх цільового призначення, розміщення і будівництво об'єктів.

За його словами, вирішити проблему з оновлення документації довгі роки не вдавалося. За попередніми розрахунками на оновлення містобудівної документації та картографічних матеріалів по Харківській області необхідно було знайти близько 450 млн. грн. Але, в результаті оптимізації необхідних матеріалів вдалося кількість планованих коштів зменшити в 2 рази, а саме до 230 млн. грн., у тому числі 110 млн. грн. на документацію і 120 млн. грн. на картографічні матеріали.

«Була визначена перша черга розробки документації на найбільш інвестиційно-привабливі території області. Ці пропозиції увійшли до Програми розробки містобудівної документації в Харківській області на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради, та Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік з обсягом фінансування в сумі - 15 млн. грн. Завдяки цілому комплексу проведених робіт уже намітилися позитивні результати. На сьогодні на розробку містобудівної документації освоєно - 1,1 млн. грн. На містобудівних радах розглянуто та погоджено матеріали по 18 містобудівним об'єктам, які мають важливе соціальне та економічне значення для області», - сказав Валентин Дулуб.

Теги