Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вихованці Шевченківського дитячого будинку-інтернату отримали фрукти та солодощі

Вихованці Шевченківського дитячого будинку-інтернату отримали фрукти та солодощі

Сьогодні, напередодні Міжнародного дня інвалідів, який відзначається 3 грудня, представники управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації відвідали Шевченківський дитячий будинок-інтернат та подарували вихованцям фрукти та солодощі. Як зазначила перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, у Харківській області існує 18 закладів для людей з інвалідністю, де на повному державному утриманні знаходиться понад 3 тис. людей.

«Держава забезпечує цих людей і харчуванням, і предметами найпершої потреби, і реабілітаційними процедурами. Але, наприклад, у цьому Шевченківському дитячому будинку-інтернаті є потреба і в наданні додаткової гуманітарної допомоги. Ми дуже вдячні, що напередодні Міжнародного дня інвалідів управління у справах преси та інформації ХОДА знайшло можливість і надало гуманітарну допомогу у вигляді фруктів та солодощів», – зазначила Тетяна Бабенко.

Довідка. КУ «Шевченківський дитячий будинок-інтернат» є соціально-медичною установою для постійного проживання дітей (хлопчиків) віком від 4 до 18 років з вадами фізичного та/або розумового розвитку і психічними розладами, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування, освітніх та реабілітаційних послуг. В інтернаті також функціонує молодіжне відділення на 45 ліжко-місць для молоді віком від 18 до 35 років, що входить як структурний підрозділ до складу будинку-інтернат. У будинку-інтернаті перебуває 99 осіб (в дитячому відділенні – 41 дитина, у молодіжному відділенні – 58 осіб) при плановій потужності 200 осіб.