Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми побудуємо таку державу, якою будемо пишатися. Михайло Добкін

Ми побудуємо таку державу, якою будемо пишатися. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з викладачами та студентами старших курсів Харківської національної академії міського господарства. Зустріч була присвячена Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. «Як будь-який механізм, що працює результативно, міське господарство для успішного розвитку повинно мати чіткі орієнтири. До 2010 року в нашому регіоні, фактично, був відсутній системний документ, який розписував би всі важливі етапи розвитку нашої громади. Вже в квітні 2010 року була зібрана робоча група, яка за досить короткий час розробила «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року». Цей документ пройшов серйозну перевірку і став основою для іншого робочого документа – "Стратегії сталого розвитку Харківської області"», – заявив у своєму виступі Михайло Добкін.

Він зазначив, що за 2,5 роки керівництво області ні на крок не відійшло від тих рішень, які були внесені в «Стратегію». Перш за все, був зроблений аналіз потенціалу Харківської області, визначені конкурентні переваги і знайдені ті сфери, в яких можливо було досягти максимальних результатів. Завдяки спільній роботі всієї 3-мільйонної громади Харківська область піднялася в рейтингу розвитку регіонів України з останнього, 27-го місця, в 2010 році до 4-го вже в 2011 році.

Губернатор підкреслив, що студенти академії в майбутньому стануть фахівцями в сфері житлово-комунального господарства, місцевого самоврядування, державними службовцями та зіштовхнуться з необхідністю багато чого змінити в житті своєї країни.

«Ми з вами зможемо наблизити якість нашого життя до європейських стандартів, яких всі ми прагнемо дістатися. Кожен громадянин хоче жити в державі, яка забезпечує безпеку йому, стабільне майбутнє його дітям, де є стандарти освіти, соціальної політики та медичного забезпечення. Ми зобов'язані побудувати таку країну, за нас це ніхто не зробить. Наведення порядку у власному домі – наш з вами прямий обов'язок. Не сумніваюся, що у нас все вийде. Я знаю, що будь-яка країна, що пройшла складні реформи, слідувала дуже складним шляхом. Свої складності були і у Сінгапурі, і в Польщі, і ми теж пройдемо свій шлях, але в результаті збудуємо таку державу, якою будемо пишатися», – сказав на закінчення Михайло Добкін.