Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На обласному телебаченні відбувся кастинг для юних журналістів

На обласному телебаченні відбувся кастинг для юних журналістів

Сьогодні в рамках заняття Школи юного журналіста на Харківському обласному державному телебаченні відбувся кастинг слухачів Школи. Уміння тримати себе в кадрі показували 20 дітей. Зокрема, кожен юний журналіст на камеру розповів про себе. За підсумками конкурсу були відібрані 7 майбутніх тележурналістів, які будуть співпрацювати з ХОД ТРК. «Ви вперше сьогодні записувалися у телевізійній студії. На вас було цікаво дивитися. Ми вами пишаємося, але, оскільки це дійсно кастинг, то ми з усією суворістю вас оцінювали. Тому, поки відбір пройшло сім школярів: два хлопчики і п'ять дівчаток. Вони у подальшому будуть співпрацювати з обласним телебаченням. Можливо, в майбутньому до цієї групи ще хтось приєднається», – сказала заступник начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Юлія Бордунова.

Одна з переможців кастингу Яна Кривенко (м. Лозова) розповідає, що під час відбіру вона дуже хвилювалася. Дівчина знає свої недоліки, над якими їй треба працювати, і впевнена, що в цьому їй допоможе відвідування занять Школи юного журналіста.

«Я тут зустріла дуже багато цікавих людей. Всі вони творчі, у всіх різні думки. Мені це подобається. Тут я хочу навчитися, як правильно себе подавати на камеру, поставити голос», – сказала Яна Кривенко.

Як зазначила керівник редакції програм для дітей та молоді ХОД ТРК Лідія Редькович, у всіх хлопців та дівчат є потенціал.

«Якщо ми сьогодні відзначили тих, хто пройшов кастинг, це не означає, що у когось немає шансів. Хтось не зміг впоратися з хвилюванням, у когось я побачила потенціал на майбутнє. Але сьогодні ми відбирали тих людей, які відразу можуть працювати в прямому ефірі», – сказала Лідія Редькович.