Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Споживачі Харківської області розрахувалися за надані з початку 2012 року послуги теплопостачання на 104,2%

Споживачі Харківської області розрахувалися за надані з початку 2012 року послуги теплопостачання на 104,2%

Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Рівень розрахунків населення складає 109,9%. Сума заборгованості населення за 2012 рік – 0,7 млн. грн. Установи держбюджету розрахувалися на 98%, сума заборгованості за 2012 рік – 5 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 3,6 млн. грн. Найбільшими боржниками є установи, які фінансуються з державного бюджету і знаходяться у віданні Міністерства оборони – сума заборгованості 3,8 млн. грн. або 76% від загальної суми заборгованості установ держбюджету.

Рівень розрахунків установ місцевих бюджетів становить 90,4%. Сума боргу за 2012 рік – 48,4 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 47,2 млн. грн. Рівень розрахунків госпрозрахункових споживачів складає 107,1%.

«Для підвищення рівня розрахунків за природний газ, органами місцевої влади разом з комунальними підприємствами необхідно продовжувати роз'яснювальну роботу з населенням з питання своєчасної і в повному обсязі оплати за надані послуги, складання договорів на реструктуризацію заборгованості населення, а також вести претензійно-позовну роботу зі злісними неплатниками», – зазначив Роман Грива.