Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слід приділити пильну увагу запобіганню техногенної небезпеки на хімічно небезпечних підприємствах області

Слід приділити пильну увагу запобіганню техногенної небезпеки на хімічно небезпечних підприємствах області

Як зазначив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, виконанню норм чинного законодавства в галузі запобігання техногенної небезпеки на хімічно небезпечних підприємствах області слід приділити пильну увагу. «Мета у всіх одна. У цьому питанні слід зосередити всі зусилля в одному напрямку – забезпеченні техногенно-екологічної безпеки в Харківській області. Проблемні об'єкти відомі, і всі служби повинні дивитися на це питання одними і тими ж очима. Критерії оцінки діяльності керівників всіх підприємств і організацій на території області повинні бути однаковими. Особливо це стосується хімічно небезпечних об'єктів та підприємств. Необхідно зосередити зусилля на головних проблемах, і виробити єдину позицію», – підкреслив він.

На сьогодні на території області класифіковано 93 стаціонарних хімічно небезпечних об'єкта, на яких зберігається і використовується в процесі виробництва близько 15 тис. тонн аміаку, більше 1 тис. тонн хлору і 2 тис. тонн інших небезпечних хімічних речовин. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Держтехногенбезпеки в Харківській області Ігор Федоренко.

Він зазначив, що не всі керівники підприємств і організацій на достатньому рівні виконують вимоги чинного законодавства у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки. Не завершена робота із забезпечення працівників хімічно небезпечних об'єктів промисловими засобами індивідуального захисту органів дихання, частина підприємств проігнорувала вимогу розробити плани ліквідації аварійних ситуацій. На сьогодні на території міста і області підлягають обладнанню системами 198 об'єктів з них 146 підприємств (близько 73%) уклали договори на розробку проектів із спеціалізованими організаціями на впровадження систем.

 

Теги