Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершується перший етап переоснащення міжрайонних медичних центрів

Завершується перший етап переоснащення міжрайонних медичних центрів

У Харківській області вже реконструйовано 10 операційних блоків міжрайонних медичних центрів і 1 притрасової лікарні в Ізюмському районі. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, через 2–3 тижні відкриттям оперблоку Богодухівської центральної лікарні буде закінчено перший етап переоснащення. «На другому етапі ми будемо напрацьовувати питання матеріально-технічної бази палат інтенсивної терапії і пологових відділень. Це той стандарт, який ми хочемо запровадити на території Харківської області. Якість ремонту, кондиціювання повітря, освітлення, підведення кисню, операційні столи, оснащення, які є сьогодні в центральних районних лікарнях, абсолютно не поступаються тому, що ми зробили у 2011-2012 роках в обласній клінічній лікарні, де функціонує 8 операційних, обласній травматології на 6 оперблоків і госпіталі інвалідів – 2 операційних», – зазначив заступник губернатора.

Він підкреслив, що таким чином на Харківщині реалізуються положення Конституції України щодо забезпечення рівних можливостей всім громадянам без урахування їхнього місця проживання.

Також Ігор Шурма зазначив, що в цьому році планується відкрити фізіотерапевтичні кабінети – всього в області їх буде 33, декілька амбулаторій, рентген-кабінет, кабінет ультразвукової діагностики та стоматологічний кабінет в обласному диспансері радіаційного захисту та рентген-кабінет у обласній психіатричній лікарні. Крім того, ще 12 рентген-кабінетів будуть передані для поліклінік міста Харкова.

Теги