Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Дергачівському міжрайонному медичному центрі відкрито реконструйований операційний блок

В Дергачівському міжрайонному медичному центрі відкрито реконструйований операційний блок

Сьогодні відбулася церемонія відкриття реконструйованого операційного блоку Дергачівської центральної районної лікарні, яка входить до системи міжрайонних медичних центрів області. Участь у заході взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Дергачівської райдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Наші лікарі в усіх районах Слобожанщини в силу матеріального стану обладнання і лікарень роблять практично неможливі речі. Створення сучасного операційного блоку дає їм можливість реалізувати свій потенціал, проводити планові операції за участю фахівців 3 рівня, тобто представників обласних клінічних лікарень, а також запрошувати фахівців інститутів академії медичних наук. Умови для цього сьогодні є», – зазначив Ігор Шурма.

Для проведення реконструкції операційного блоку у 2012 році з обласного бюджету було виділено 1080 тис. грн. Ще 120 тис. грн., як співфінансування, додатково виділено з місцевого бюджету. Загальна площа приміщень операційного блоку, в яких проведено реконструкцію, складає 235 кв. м. За рахунок коштів обласного бюджету закуплено сучасне медичне обладнання для оснащення операційного блоку на загальну суму 378,92 тис. грн. (столи операційні, лампи безтіньові, діатермокоагулятори, відсмоктувачі хірургічні).

Довідка. До складу Дергачівської центральної районної лікарні як структурні підрозділи входять: стаціонар на 110 ліжок цілодобового перебування, 60 ліжок денного перебування та поліклінічне відділення на 215 відвідувань за зміну; лікарня ім. П.М. Агеєнка (с. Вільшани); поліклініка (с. Солоницівка); дільнична лікарня (с. Руська Лозова); 15 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини; 9 фельдшерських та 2 фельдшерсько-акушерських пункти.

Загальний ліжковий фонд Дергачівського району складає 185 ліжок цілодобового перебування та 366 ліжок денного стаціонару. Загальна потужність всіх амбулаторно-поліклінічних підрозділів району – 956 відвідувань за зміну.

Стаціонарна допомога надається за 7 профілями. В структурі лікарні розгорнуті ліжка терапевтичного, неврологічного, хірургічного, травматологічного, гінекологічного, педіатричного профілю, ліжка для вагітних і породіль, а також ліжка для інтенсивної терапії. На ліжках цілодобового перебування району щорічно лікується до 6,5 тис. хворих, на ліжках денного лікування – до 12 тис. хворих. В стаціонарних умовах щорічно здійснюється оперативне втручання 2 тис. хворих.

Теги