Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярам Харківщини почали викладати польську мову

Школярам Харківщини почали викладати польську мову

Сьогодні в рамках підписаної п’ятисторонньої угоди про співпрацю між Генеральним Консульством Республіки Польща в м. Харкові, Харківським національним університетом ім. В.Н. Каразіна, Українсько-польським академічним центром науки та культури ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Пісочинським колегіумом та Харківською районною радою у колегіумі відбувся перший урок польської мови. Відкрив урок Генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат, а допомагали йому студенти-стажери з філологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, які вивчають польську мову.

«Такий учбовий центр перший на Слобожанщині і перший в Харківському районі. Ми подивимося який результат принесуть такі заняття і, можливо, будемо впроваджувати подібний досвід і в інших навчальних закладах регіону. Я думаю, що ті діти, які тут навчатимуться і будуть вивчати польську мову, у подальшому стануть хорошими кандидатами на вступ до Харківського національного університету імені Каразіна», - сказав Ян Гранат.

Зокрема, школярам розповіли про історію Республіки Польща, її пам’ятки та видатних особистостей, а ще про особливості польської мови.

Крім цього, у класах з вивчення польської мови за підтримки Генерального Консульства Польщі встановлено нове обладнання: мультимедійний комплекс (інтерактивна дошка, персональний комп’ютер та мультимедійний проектор).