Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині створено Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

На Харківщині створено Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

На базі Обласного притулку для дітей створено Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. За відповідне рішення сьогодні в ході пленарного засідання проголосували депутати Харківської обласної ради. Як зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, перепрофілювання притулку надає ряд переваг. «Відповідно до положення про обласний центр збільшується термін перебування дитини з 90 днів до 270 і збільшується фінансування на перебування однієї дитини на 7 тисяч гривень на цей період. 90 днів за старою системою – це недостатній час для забезпечення реабілітації дитини і повернення її в сім’ю. Дуже часто буває так, що ті діти, які потрапили до притулку, повертаються знов на вулицю, бо вони не готові до повернення в родину», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, кількість безпритульних дітей у Харківській області зменшилась з 3081 дитини у 2006 році до 289 у листопаді цього року. Також за цей період зменшилась кількість дітей, які потрапляють у притулок, з 601 дитини до 279.

«Змінився контингент дітей у притулку, яких забирають безпосередньо з вулиці або з сімей. Сьогодні це співвідношення абсолютно інше, ніж було раніше: 33% - це діти з вулиці, і 67% - з сімей. У пошуку сімей, де створюється ризик для перебування дітей, дуже активно сьогодні допомагають працівники соціальної сфери, яких завдяки соціальним ініціативам Президента у Харківській області 611, і не виключено, що з 1 січня їх кількість буде збільшена до 648», - повідомив заступник голови області.