Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області діють програми підтримки сільськогосподарських підприємств

У Харківській області діють програми підтримки сільськогосподарських підприємств

У ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов наголосив, що в Харківській області цього року активно працює програма державної підтримки сільськогосподарських підприємств шляхом часткового відшкодування вартості закуплених ними племінних телиць, нетелів і корів. Цією програмою вже скористалися 10 підприємств області, яким нараховано 5,1 млн. гривень дотацій.

За словами Віталія Панова, сьогодні велика увага приділяється розвитку тваринництва в господарствах населення. Так, в цьому році виплачується дотація в розмірі 250 грн. за утримання молодняка великої рогатої худоби. На сьогодні дотацією скористалися вже 9600 фізичних осіб.

«Робота триває, люди користуються цією програмою, що дає нам можливість збільшити кількість молодняку в приватних господарствах, і в цьому випадку виробництво м'яса в приватному секторі буде зростати», - зазначив Віталій Панов.

Також в Харківській області діє державна програма підтримки підприємств через здешевлення кредитів, яка дає можливість залучити коротко-і середньострокові кредити на виробничі потреби і отримати часткову компенсацію відсоткової ставки. На Харківщині створена і розпочала свою роботу обласна комісія для визначення претендентів на отримання компенсації.

Крім того, поточного року планується ввести в дію програму часткового відшкодування вартості проведених робіт з будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та бюджетну дотацію за утримання корів м'ясного напряму.