Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін ознайомився з виробничими потужностями одного з провідних агропідприємств Зачепилівського району

Михайло Добкін ознайомився з виробничими потужностями одного з провідних агропідприємств Зачепилівського району

Під час робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов відвідали ТОВ «Агро Ленд» та ознайомилися з виробничими потужностями підприємства – тракторною бригадою, ремонтною майстернею та сучасним зерносушильним комплексом на скрапленому газі. Як повідомив директор ТОВ «Агро-Ленд» Іван Гережа, підприємство спеціалізується на зернових та технічних культурах, а також – свинарстві. У зв’язку з тим, що кукурудза, вирощуванню котрої агрофірма віддає перевагу, не завжди дозріває до вологості 14% і доводиться збирати її при вологості 16-20%, виникає потреба в досушуванні зерна. Для цього в господарстві встановлено новітній сушильний комплекс з використанням скрапленого газу, котрий дозволяє зекономити за сезон до 50% коштів.

В господарстві діє свинокомплекс, укомплектований новітнім високотехнологічним обладнанням. Завдяки його застосуванню поголів’я свиней збільшено з 687 голів у 2010 році до 1463 голів у 2012 – більше ніж у 2 рази.

У наступному році планується витратити 7,5 мільйона гривень коштів підприємства на реконструкцію свинарника та будівництво 2 складів. Очікується, що завдяки проведенню цієї роботи поголів'я свиней в господарстві збільшиться на 500 голів і становитиме 2 - 2,1 тисячі голів.

Довідка: ТОВ «Агро-Ленд» протягом останніх років є лідером сільгоспвиробництва в районі та постійно посідає призові місця серед сільськогосподарських колективів Зачепилівщини. В цьому господарстві був виділений 42-гектарний полігон для дослідження і випробування в 2011 році 85 гібридів кукурудзи, 37 гібридів соняшнику. Наявність ріллі – 2909 га.

Теги