Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання виготовлення і впровадження в сільгоспвиробництві проектів сівозміни - на особливому контролі обласної державної адміністрації

Питання виготовлення і впровадження в сільгоспвиробництві проектів сівозміни - на особливому контролі обласної державної адміністрації

Про це сьогодні заявила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, підбиваючи підсумки семінару про запровадження науково обґрунтованих технологій в агропромисловому комплексі. Зокрема, серед проблем, які потрапляють в зону уваги обласної влади, Олена Кулик назвала недосконалість діючого законодавства в частині визначення кліматичних зон на території Харківської області. А це, в свою чергу, впливає на рекомендоване процентне співвідношення культур у сівозміні.

«Необхідно ініціювати внесення змін до чинного законодавства, щоб у аграріїв було чітке розуміння всіх суперечних питань – і розподілу на кліматичні зони, і норм розмежування угідь, та інших. Цим має займатися робоча група, створена на рівні Міністерства, Академії аграрних наук та Аграрного союзу», - підкреслила Олена Кулик.

Організатором семінару виступила Державна інспекція сільського господарства України в Харківській області за сприяння Департаменту агропромислового розвитку ХОДА. В роботі семінару взяли участь представники Національної академії аграрних наук України, Державної інспекції сільського господарства України, наукових установ у сфері агропромислового комплексу, фахівці районних державних адміністрацій та найбільших сільгосптоваровиробництв області.