Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реконструкцію та переобладнання Обласного госпіталю для інвалідів війни за два роки було витрачено 14 мільйонів гривень

На реконструкцію та переобладнання Обласного госпіталю для інвалідів війни за два роки було витрачено 14 мільйонів гривень

Наступного року будуть завершені останні ремонтні роботи в Обласному госпіталі для інвалідів війни. Як повідомив сьогодні в ході відкриття реконструйованого головного лікувального корпусу медустанови заступник голови ХОДА Ігор Шурма, за два роки на реконструкцію та закупівлю нового обладнання для госпіталю було витрачено 14 мільйонів гривень. «Загалом за два роки в цю установу вкладено більше 14 мільйонів гривень. З них 7,5 мільйонів гривень з обласного бюджету. 9 мільйонів гривень пішло на проведення ремонтних робіт, і більше 4 мільйонів – на обладнання», - повідомив він.

Наразі у госпіталі відремонтовано 80 палат та понад 100 кабінетів для лікарів та медперсоналу, повністю замінено комунікації водопостачання, водовідведення, подачі тепла і світла. У медустанові функціонує операційний блок та реанімаційне відділення, налагоджено роботу їдальні та стерилізаційного відділення, а матеріально-технічна база відповідає всім сучасним вимогам.

«Головне, що ця установа стала доступна однаково як для мешканців Харківської області, так і харків’ян. Умови тут є добрими, тому що на харчування тут щоденно виділяється 35 гривень на людину, а на медикаменти – 40 гривень. Важливо, що персонал тут надзвичайно професійний, адже вони працюють з певною категорією людей, де милосердя, доброта відіграють не менш важливу роль, ніж медикаменти», - підкреслив Ігор Шурма.