Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віктор Янукович взяв участь у церемонії початку буріння першої пошукової газової свердловини «Біляївська-400»

Віктор Янукович взяв участь у церемонії початку буріння першої пошукової газової свердловини «Біляївська-400»

Сьогодні Президент України Віктор Янукович, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та керівник компаній «Shell» в Україні Грехем Джон Тайлі взяли участь у церемонії початку буріння першої пошукової свердловини «Біляївська-400». Буріння відбувається згідно з договором про спільну діяльність ДК «Укргазвидобування» та компанії «Shell», який передбачає проведення пошуку, розвідки та видобування вуглеводнів на території Харківської області в ущільнених пісковиках загальною площею близько 1300 кв. м. Співпраця відкриває для України можливість видобутку газу новим, нетрадиційним способом. Завдяки сучасним технологіям та інвестиціям вперше будуть задіяні значні ресурси газу ущільнених пісковиків.

Заплановані терміни буріння першої пошукової свердловини – 5–6 місяців, проектна глибина 5250 метрів, направленість – вертикальна. Початковий етап пошуково-розвідувальних робіт передбачає також буріння ще декількох пошукових свердловин протягом 3–4 років. Після завершення початкового етапу робіт витрати «Shell» на спільну діяльність можуть досягнути 200 млн. долл. США.

Довідка. Компанія «Shell» працює в Україні з 1992 року і сьогодні веде свою діяльність у напрямках розвідки та видобутку вуглеводнів, поставок природного газу, маркетингу паливно-мастильних матеріалів та експлуатації мережі АЗС. В українських філіях «Shell» працює понад 2 тисячі робітників.

ДК «Укргазвидобування» – найбільша газовидобувна компанія України. За підсумками 2010 року підприємствами Компанії видобуто 14,9 млрд. куб. м газу – майже 75% загального видобутку в Україні. ДК веде діяльність у 11 регіонах країни, у ній працює 21 тисяча співробітників.