Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прикладі Печенізького водосховища планується наводити порядок і на інших великих водосховищах. Михайло Добкін

На прикладі Печенізького водосховища планується наводити порядок і на інших великих водосховищах. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, зариблення Печенізького водосховища це тільки пілотний проект. На прикладі даного водосховища буде наводитися порядок і на інших великих водоймищах, де сьогодні окремі безвідповідальні люди займаються виловом риби, нічого не віддаючи природі. «Печенізьке водосховище є стратегічним об'єктом, який подає воду приблизно для 30% абонентів Харкова і області. Тому необхідно стежити за якістю води в ньому. Спираючись на досвід харківських учених, ми замовили і вже отримали біологічне обґрунтування. Воно нам дає можливість сьогодні прорахувати, яка кількість риби повинна знаходитися в даному водоймищі, яка кормова база, і що потрібно зробити для того, щоб в найбільш спекотну пору року вода не перетворювалася на кисіль через велику кількість водоростей і істотну відсутність риби. Одним зарибненням тут не обійтися, тому що сьогодні браконьєрський спосіб лову риби на даному водоймищі придбав уже промислові масштаби. З усім цим необхідно боротися, якщо ми хочемо дійсно зберегти в нормальному стані одне з головних водосховищ нашого регіону. Причому хочу зауважити, що ми зараз проводимо там лише пілотний проект. На прикладі даного водосховища ми будемо наводити порядок і на Червонооскільському, і на Краснопавлівському, і на будь-яких інших великих водосховищах, де сьогодні ще, на жаль, без належного контролю з боку держави, окремі безвідповідальні люди займаються виловом риби, нічого не віддаючи природі», - сказав Михайло Добкін.

Також голова ХОДА зазначив, що на два роки на Печенізькому водосховищі буде заборонений промисловий лов риби.

«При цьому людина, яка звикла ловити рибу на вудку або на спінінг, не позбудеться такої можливості навіть протягом найближчих двох років. Єдине, що, ми будемо чітко адмініструвати і перевіряти, це дотримання правил лову риби, які діють в нашій країні і є обов'язковими для всіх», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, всі яхт-клуби і човнові станції зобов'яжуть не випускати на воду човни, які не мають реєстраційного номера, а також не дозволяти керувати цими транспортними засобами людям, які не отримали прав. Крім цього, губернатор області додав, що більшість рибалок підтримують дії влади і готові допомогти у боротьбі з браконьєрами. Для цього буде створена «гаряча лінія», куди усі небайдужі люди матимуть можливість, помітивши, що хтось намагається ловити рибу незаконним шляхом, повідомити про це.