Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Введено в експлуатацію реконструйовані електричні мережі у Кегичівському та Красноградському районах

Введено в експлуатацію реконструйовані електричні мережі у Кегичівському та Красноградському районах

На підстанціях 110 кВ «Кегичівка» та «Красноград» були реконструйовані відкриті розподільчі устрої 110 кВ. Згідно з проектом здійснена заміна старого обладнання на сучасне: встановлені нові портали, елегазові вимикачі, релейний захист, акумуляторні батареї тощо. Також були побудовані заходи повітряних ліній 110 кВ на підстанції Південної залізниці «т. Сахновщина» та «т. Красноград». Участь в цермонії відкриття взяв перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«Проведена реконструкція покращила схему енергоживлення підстанцій «Кегичівка», «Красноград», «МДКС», що є запорукою безперебійної роботи електричних мереж, особливо, в складний осінньо-зимовий період. Відтепер надійним енергопостачанням забезпечені міжрегіональна дожимна компресорна станція, газові сховища та транспортні мережі блакитного палива. Крім того, реалізація проекту дала можливість впровадити швидкісний рух пасажирських поїздів на ділянці «Київ – Гребінка – Полтава – Красноград – Лозова – Донецьк», - сказав Валентин Дулуб.

За його словами, вартість реконструкції електричної мережі склала 76,8 млн. грн. (кошти АК «Харківобленерго»). Всі роботи велися за графіком та були виконані у зазначений строк.

Теги