Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському міжрайонному медичному центрі відкрито новий операційний блок та фізіотерапевтичний кабінет

У Балаклійському міжрайонному медичному центрі відкрито новий операційний блок та фізіотерапевтичний кабінет

Сьогодні в Балаклійській центральній районній лікарні, яка входить в систему міжрайонних медичних центрів, відбулася церемонія відкриття реконструйованого операційного блоку. Участь у заході взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий. Як зазначив Ігор Шурма, підвищення якості надання медичної допомоги – це пріоритетний напрямок діяльності обласної державної адміністрації. «Ми маємо план щодо покращення матеріально-технічної бази медичних установ Харківщини. За 2 роки вже здано 8 нових оперблоків, до кінця цього року будуть відкриті ще 3 операційні блоки. Наше завдання - вивести медицину області на певний рівень, щоб люди були впевнені, що у разі необхідності вони зможуть отримати якісну допомогу», - підкреслив Ігор Шурма.

Крім того, у поліклінічному відділенні центральної районної лікарні відкрито новий фізіотерапевтичний кабінет.

«Це один із 33 фізкабінетів, які з’являться до кінця року у всіх районах області. У поліклініці щороку здійснюється до 615 тис. відвідувань. Усі ці люди, звичайно ж, мають проблеми зі здоров’я. І хоча б частині з них необхідно проходити фізіотерапевтичні процедури. Відкриття нового кабінету це ще один крок із зміцнення матеріально-технічної бази поліклінік, що, сподіваюсь, допоможе повернути довіру людей до поліклінічної служби», - зазначив Ігор Шурма.

Довідка. У 2012 році з обласного бюджету виділено 1 млн. 260 тис.грн. для проведення реконструкції операційного блоку Балаклійської центральної клінічної районної лікарні. Ще 35 тис.грн. як співфінансування додатково виділено із місцевого бюджету. Загальна площа реконструйованих приміщень операційного блоку складає 362,2 кв.м. В ході реконструкції проведені великі обсяги робіт у 4 операційних залах: створено нову систему вентиляції та кондиціювання повітря; проведена заміна систем подачі кисню та електропостачання та встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень операційного блоку; проведена заміна санітарно-технічної системи та обладнання, використані сучасні оздоблювальні матеріали, що відповідають нормам дезінфекційної безпеки, замінені 15 вікон та 20 дверей та ін. За рахунок коштів обласного бюджету поставлено сучасне медичне обладнання для оснащення операційного блоку на загальну суму 395 тис.грн. (столи операційні, лампи безтіньові, діатермокоагулятори, відсмоктувачі хірургічні).

За рахунок субвенції з державного бюджету район отримав комплект фізіотерапевтичного обладнання у складі 8 різних сучасних апаратів на суму 69,09 тис.грн. Для підготовки приміщення для його установки з районного бюджету виділено близько 35,5 тис.грн.