Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Обласного притулку для дітей планується побудувати новий футбольний майданчик

На території Обласного притулку для дітей планується побудувати новий футбольний майданчик

Сьогодні відбулася церемонія підписання меморандуму про наміри між Харківською обласною державною адміністрацією та Нідерландським благодійним фондом «Дихання» спільно з королівським футбольним союзом Нідерландів про співпрацю в межах реалізації соціального проекту «Світовий тренер». Меморандум підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма та Голова благодійного фонду «Дихання» Ніко де Борст. В рамках проекту планується облаштувати спортивний майданчик на території Обласного притулку для дітей. Майданчик буде мати соціальне призначення: проведення товариських матчів між дітьми, які виховуються у сімейних формах – прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, між дітьми-вихованцями інтернатних закладів, притулків, центрів соціально-психологічної реабілітації.

«Потрібно дбати про змістовне проведення вільного часу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Як показує світовий досвід, для цих дітей одним з найкращих варіантів проведення вільного часу є гра у футбол», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що це другий спільний соціальний проект ХОДА та фонду «Дихання». «Перший соціальний проект ми презентували під час проведення Євро-2012. Зараз закінчується ремонт приміщення, в якому буде розташований комунікаційний центр для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, де для них буде надаватися психологічна, медична, педагогічна допомога», - повідомив Ігор Шурма.

Теги