Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розповсюдження інфекції в Богодухівському районі припинено

Розповсюдження інфекції в Богодухівському районі припинено

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 8:00 13 жовтня до 20:00 15 жовтня в Богодухівському районі не зафіксовано нових випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Всього з 28 вересня до 12 жовтня в районі захворіло 120 людей, з них 112 дітей. Станом на ранок 15 жовтня в лікарні перебувало 44 людини, з них 36 дітей. Серед усіх захворілих лише у однієї людини спостерігається перебіг хвороби середньої тяжкості, у всіх інших – легкий. Всі пацієнти отримують повноцінне лікування.

В районі проведено профілактичний медогляд 2 тис. 700 учнів та осіб, які контактували з хворими. В суботу та понеділок проведено дезінфекцію харчоблоків та приміщень шкіл, де були виявлені випадки захворювання. У всіх працівників харчоблоків взято кров для проведення аналізів.

«Враховуючи наявність грубих порушень, допущених при зберіганні та поставці продуктів харчування, органи санепідслужби передали документи в прокуратуру. Порушено кримінальну справу», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги