Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області будуть розроблені заходи щодо попередження розповсюдження інфекційних захворювань

У Харківській області будуть розроблені заходи щодо попередження розповсюдження інфекційних захворювань

Ситуація, яка склалася в Богодухівському районі, де ряд дітей захворів на дизентерію, не повинна повторитися. Хоча вчора це питання обговорювалося в самому Богодухівському районі, але воно стосується всієї області, і необхідно вжити заходів, щоб в майбутньому в жодному районі відсутність взаємодії не призвела до серйозних наслідків. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, на обласному рівні буде проведено нараду з усіма районами та містами Харківської області на предмет взаємодії у разі виявлення інфекційних захворювань.

«28 вересня надійшли перші два звернення від учнів 1-го і 4-го класів зі скаргами на біль у животі. 3 жовтня після проведення аналізів з'ясовується, що у них дизентерія, і тільки 5 жовтня над цією проблемою починають працювати в масштабах області. Було упущено 2 дні, протягом яких людина, яка була розповсюджувачем інфекції, продовжувала роботу. Це виливається в набагато більші наслідки, ніж могли б бути, тому необхідне відпрацювання взаємодії всіх відповідальних осіб від керівника навчального закладу до голови Харківської обласної державної адміністрації. В які терміни необхідно повідомити, як буде працювати система оповіщення, як мають реагувати лікарі і як вони будуть взаємодіяти з санітарною службою – все це повинно бути чітко визначене в масштабах всієї області», – підкреслив губернатор.