Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 - 2014 рр. значні кошти будуть виділятися на ремонт доріг обласного та районного значення

У 2013 - 2014 рр. значні кошти будуть виділятися на ремонт доріг обласного та районного значення

Як повідомив 11 жовтня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в 2013 - 2014 рр. на ремонт доріг обласного та районного значення буде виділятися значно більше коштів, ніж у поточному році і раніше. За його словами, це пов'язано з тим, що за останній час виконано великий обсяг робіт з ремонту доріг державного значення. «Максимальні зусилля були докладені для того, щоб забезпечити швидку і безпечну прохідність основних магістралей. Були відремонтовані дороги, які з'єднують Харківську область з Полтавською, Київською та Дніпропетровською, була повністю реконструйована дорога, яка веде в напрямку Бєлгорода. Третій напрямок, який реалізується в цьому році - це дорога в напрямку Донецька, яка охоплює серйозні промислові регіони - Луганську і Донецьку області. Також ми можемо говорити про те, що окружна дорога навколо Харкова серйозно розвантажила вулиці міста. Тому на ремонт і реконструкцію доріг обласного, районного значення та сільських доріг коштів було спрямовано незрівнянно менше. Але ті дороги, які ми відремонтували, не вимагають ремонту через рік-два після введення їх в експлуатацію, а це значить, що в 2013 - 2014 році у нас будуть вивільнятися колосальні кошти, які ми зможемо спрямовувати на дороги другої і третьої категорії», - підкреслив глава області.

За його словами, в наступному році будуть завершені роботи на дорозі в напрямку Донецька, а також проведено ремонт дороги Сумського напрямку. Крім цього планується розпочати роботи з реконструкції доріг Харків - Вовчанськ і Харків - Куп'янськ. Як зазначив Михайло Добкін, до розробки планів з ремонту і реконструкції доріг будуть підключатися перевізники, які працюють у регіоні.

«Коли вирішується питання про освоєння коштів, спрямованих на такі цілі, перевізники повинні разом з дорожниками в першу чергу освоювати ці кошти на тих дорогах, де можна продовжити автобусний маршрут, де можна буде при продовженні маршруту організувати при необхідності підвезення дітей до школи. Тобто, за одні й ті ж гроші вирішити дві проблеми - і дорогу відремонтувати, і створити умови для безперешкодного руху рейсового транспорту», - сказав голова ХОДА.

Теги