Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Презентовано Слобожанський музичний портал

Презентовано Слобожанський музичний портал

Сьогодні в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулась презентація Слобожанського музичного порталу. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. Ідея об'єднати різні музичні напрями української пісні народилася у фотографа і музиканта Євгена Нємцова. Реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

«Я, напевно, років 20 збираю музику. За цей час у мене накопичилося близько 30 тисяч вінілових платівок. Коли я побачив, що в мене є близько тисячі платівок, на яких записана чудова українська музика, я почав шукати її в інтернеті. Знайшов всього 5%. Тобто, такої музики просто немає. Інтернет її не знає. Я розробив проект і шукав людину, яка допоможе реалізувати його. Ним виявився Михайло Добкін, який в найкоротші терміни відгукнувся. Я вважаю цей проект унікальним. Немає такого місця, де б зібрали всю музику на певну тематику. Немає такого місця в інтернеті, щоб набрав «українська музика» і висвітилася вся музика: академічна, естрадна, хорова, оперна. Вся музика є тут, на цьому музичному порталі», - сказав ідейний натхненник створення порталу Євген Нємцов.

Слобожанський музичний портал - це антологія української музики та пісні, які зібрані за 90 років. В порталі є окремі розділи - це музика на вінілі, на CD, не видана музика, книги з музики, а також поточні новини. Крім цього є форум, на якому будь-хто зможе залишити інформацію на музичну тематику.