Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Причиною зараження дітей в Богодухівському районі стали продукти харчування

Причиною зараження дітей в Богодухівському районі стали продукти харчування

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками виїзного засідання в Богодухівському районі повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, самі продукти харчування були якісними, але носієм інфекції став постачальник, який забезпечував ними кілька навчальних закладів району. «На сьогоднішній момент є інформація, що людина, яка займалася постачанням продуктів, нещодавно перехворіла інфекційним захворюванням і є носієм інфекції. У крові постачальника були виявлені антитіла, які дають лікарям і санлікарм привід говорити про те, що він був носієм інфекції. На жаль, цей постачальник привозив продукти харчування до 15 навчальних закладів району. У трьох з них були випадки захворювання», - сказав голова області.

На даний момент у Богодухівському районі вжиті всі необхідні заходи для  усунення причин захворювання дітей. Зокрема, постачальник був відсторонений від роботи, а всі продукти харчування вилучені. Що стосується Богодухівської гімназії №1, де захворіло найбільше дітей, то з сьогоднішнього дня там буде організовано харчування за допомогою іншого постачальника.

«Відсутність харчування в цьому закладі пов'язана з тим, що були виявлені певні недоліки на кухні. Сьогодні вони усунені», - підкреслив Михайло Добкін.