Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Встановлене вірогідне джерело та шлях передачі інфекції в Богодухівському районі

Встановлене вірогідне джерело та шлях передачі інфекції в Богодухівському районі

«Отримані результати досліджень крові постачальника продуктів дозволяють зробити попередній висновок, що вірогідним джерелом інфекції є постачальник, шлях передачі інфекції харчовий. Обставини, що сприяли розповсюдженню інфекції, - грубі порушення як при постачанні харчових продуктів, так і при їх зберіганні та приготуванні», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його інформацією, з 30 змивів, відібраних на харчоблоці Богодухівської гімназії №1, у 19 випадках (63,3%) виявлено санітарно-показову мікрофлору, що свідчить про грубі порушення санітарно-гігієнічного режиму. Дослідження харчових продуктів (24 проби), питної води (27 проб) та 232 змивів тривають. За попередніми результатами в салаті зі свіжої капусти та маслі вершковому виявлені мікроорганізми, схожі на шигелу Зонне (збудник дизентерії). Дослідження тривають.

Станом на 10 жовтня у 17 захворілих дітей встановлений етіологічний чинник захворювання - шигела Зонне, у т.ч. у 16 учнів гімназії №1 та учня школи с. Семенів Яр. Матеріал від інших хворих знаходиться в роботі.

Ухвалено рішення про призупинення роботи постачальника та харчоблоку гімназії.