Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Богодухівському районі серед захворілих кишковою інфекцією немає важкохворих

У Богодухівському районі серед захворілих кишковою інфекцією немає важкохворих

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент в Богодухівському районі зареєстровано 42 людини з кишковою інфекцією. «З них 38 учнів, медсестра Богодухівської гімназії і троє дорослих, які контактували вдома з хворими. Всього госпіталізовано в інфекційне відділення Богодухівської ЦРЛ 25 осіб: 21 учень, медсестра і троє дорослих. Стан 39 хворих легкого ступеня важкості та у трьох - середньої. Важкохворих на сьогодні немає», - підкреслив він.

Вже отримані результати аналізів 16 захворілих і визначений збудник інфекції. За словами Ігоря Шурми, мова йде про дизентерію. Результати аналізів решти 26 хворих знаходяться в роботі.

«З метою пошуків шляхів і факторів передачі інфекції фахівцями обласної санепідстанції, які залучили до роботи фахівців з міста та інших районів, проведено бактеріологічне обстеження 192 контактних осіб, відібрано 18 проб харчових продуктів, 20 проб води. 212 змивів взяли, 82 - з об'єктів харчоблоку та навколишнього середовища і 130 - в домашніх умовах. Сьогодні можна говорити, що одним з продуктів, який міг бути середовищем для перенесення цього збудника, є вершкове масло», - повідомив Ігор Шурма.

За словами заступника керівника області, на даний момент за цим фактом готується звернення до прокуратури. Визначений постачальник продуктів, в роботі якого виявлені численні порушення.

«Працівники санепідслужби, управління охорони здоров'я, куди входять і лікарі-іфекціоністи, і управлінці ГУ охорони здоров'я, продовжують роботу в Богодухівському районі. Основне зараз - довести до людей інформацію про дизентерію, про необхідність дотримання правил особистої гігієни. Ситуація з моєї точки зору як чиновника і управлінця має свою динаміку, тому що в перший день, у п'ятницю і суботу ми виявили більше 20 осіб, потім кількість збільшувалася, до суботи ми мали 36 хворих, а сьогодні - 42. Це означає, що в неділю, понеділок і, фактично, весь вівторок зафіксовано різке зменшення людей, які потрапляють в поле зору лікарів. Це пов'язано з тим, що вже визначений продукт, який, імовірно, може містити збудник. Всі продукти, які поставлялися, ліквідовані, тобто, джерело інфекції ліквідовано», - підкреслив Ігор Шурма.