Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогоднішній день ситуація у Богодухові контрольована

На сьогоднішній день ситуація у Богодухові контрольована

Станом на сьогоднішній день у Богодухівському районі зареєстровано 36 випадків гострої кишкової інфекції: 23 особи госпіталізовані, з них 20 дітей і 3 дорослих. Ще 13 осіб проходять амбулаторне лікування. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Перші хворі почали поступати до лікарні о другій половині дня ще в п’ятницю, 5 жовтня. З того дня до сьогоднішнього там цілодобово знаходилися фахівці, оскільки необхідно було зрозуміти з якою інфекцією ми маємо справу. Результати бактеріологічних аналізів будуть завтра - післязавтра. Сьогодні можна однозначно сказати, що ми маємо 5 випадків дизентерії, 10 результатів ще очікуємо. Хворих з важким станом здоров’я немає. Всі з середньою формою важкості і отримують відповідне лікування. Головне, що зараз процес поступлення хворих пішов на спад. Ситуація контрольована», - зазначив Ігор Шурма.

Також він додав, що у населеному пункті були проведені подворові обходи, всі попереджені і знають, що необхідно робити.

«Органами санітарної епідеміологічної служби взяті всі можливі аналізи. Завтра, післязавтра ми будемо мати ці результати. У навчальному закладі проведені дезінфекційні заходи. Тому вводити карантин або закривати школу немає жодних підстав», - зазначив заступник голови ХОДА.

Крім цього, за словами Ігоря Шурми, сьогодні відбулося засідання обласної протиепідемічної комісії, рішення якої передбачає негайне повідомлення обласної санепідслужби и обласного управління охорони здоров’я про кожен випадок госпіталізації дітей дошкільного та шкільного віку з діагнозом або з підозрою на хворобу. Також створені відповідні групи. Вони будуть пояснювати адміністративному персоналу та освітянам, що необхідно робити у таких випадках.

Теги