Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На заводі ім. Шевченка ведеться системна робота з виплати заробітної плати

На заводі ім. Шевченка ведеться системна робота з виплати заробітної плати

В даний час на заводі ім. Т.Г. Шевченка ведеться системна робота з виплати заробітної плати. На ці цілі державою виділено 10 млн. грн. і ще близько 3 млн. грн. – кошти, які були отримані від реалізації майна підприємства. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Говорячи про акцію протесту проти невиплати зарплати на заводі, яка відбулася 2 жовтня, губернатор підкреслив, що це не більше, ніж спроба однієї з політичних сил привернути увагу напередодні виборів. За його інформацією, серед пікетувальників не було жодного працівника заводу – були люди, які вже звільнені з підприємства, пенсіонери, а також особи, які взагалі ніякого відношення до підприємства не мають.

«Коли певні політичні сили беруть шефство над деякою проблемою і відстоюють інтереси трудового колективу – це нормально. Але коли вони починають робити заяви від імені колективу, який їх не уповноважував, намагаються перекрити дорогу, що за нашим законодавством є злочином, який підлягає кримінальному покаранню, при цьому частина ймовірних співробітників підприємства – люди пенсійного віку, а частина – у військовій формі, це викликає підозру, що акція – спеціально підготовлений демарш», – зазначив Михайло Добкін.

Також він повідомив, що в першу чергу заробітна плата виплачується тим працівникам заводу ім. Шевченка, хто вирішив повністю отримати борги і розрахуватися з підприємством.

«Потрібно дати можливість тим людям, які не створюють блага на цьому підприємстві, але одержують заробітну плату, розірвати трудові відносини з заводом і знайти собі іншу роботу», – заявив губернатор.

Теги