Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При ліквідації банку «Базис» будуть максимально враховані інтереси вкладників

При ліквідації банку «Базис» будуть максимально враховані інтереси вкладників

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент підготовлені всі документи для ліквідації банку «Базис». За його словами, зараз у банку працюють представники НБУ, щоб врахувати всі активи, які можуть бути реалізовані для повернення грошей приватним особам і підприємствам, що тримали там свої кошти. У процесі ліквідації банківської установи будуть максимально враховані інтереси вкладників, тим не менш, багато підприємств через безвідповідальне ведення справ керівниками банку все ж втратять значні суми.

«У мене була робоча зустріч з головою НБУ Сергієм Арбузовим, ми обговорювали питання банку «Базис». На сьогоднішній момент подані всі документи на ліквідацію цього банку, будуть в першу чергу враховані інтереси вкладників, які тримали там свої кошти на депозиті. Згідно зі змінами до законодавства, близько 200 тисяч гривень зможе отримати людина, що тримала там гроші. Після реалізації майна цього банку, я думаю, будуть повернуті кошти і окремим підприємствам, але більшість підприємств ці гроші втратять. Я думаю, це буде великий урок багатьом державним структурам, щоб надалі вони тримали гроші в державних банках, де держава може в разі проблем у цього банку гарантувати їм повернення коштів», - сказав голова області.

За словами Михайла Добкіна, незалежні експерти вважають ситуацію з банком «Базис» ретельно спланованою акцією його керівників.

«На думку всіх незалежних експертів, це була цілеспрямована акція з вимивання коштів з коррахунків банку, осмислена і заздалегідь спланована. Я думаю, що правоохоронці поставлять крапку в цій справі, і всі винні будуть покарані», - підкреслив голова ХОДА.