Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році буде реалізовано низку проектів у всіх життєво важливих сферах господарства Харківської області

У 2013 році буде реалізовано низку проектів у всіх життєво важливих сферах господарства Харківської області

З серпня обласна влада складає плани роботи на 2013 рік у всіх життєво важливих сферах господарства: реконструкції та ремонту доріг, утриманню та обслуговуванню житлового фонду, ремонту і будівництву нових шкіл, дитячих садків та фізкультурно-оздоровчих комплексів, переоснащенню лікарень. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Плани на 2013 рік у нас дуже великі, і ми сподіваємося, що всі вони знайдуть відображення в бюджеті 2013 року. Враховуючи, що Харків завдяки новому закону буде представлений у Верховній Раді великою кількістю депутатів, я сподіваюся, що додаткові проекти, такі як будівництво метро і прискорені темпи будівництва обласної філармонії, будуть відображені окремим рядком у державному бюджеті та отримають фінансування», – зазначив губернатор.

Також він підкреслив, що навіть при тому, що бюджет цього року дуже непростий, сьогодні повністю реалізовується бюджетний кодекс в плані повної виплати всіх захищених статей і фінансування капітальних витрат.

«Нинішній бюджет найскладніший по наповненню за останні 10 років. Це означає, що реалізація багатьох інфраструктурних проектів, таких, як будівництво метрополітену, на сьогоднішній день неможлива. Єдина можливість профінансувати будівництво харківського метро – перерозподіл тих коштів державного бюджету, які з різних причин не будуть використані в різних областях і містах нашої країни. Як правило, такий перерозподіл відбувається щороку», – повідомив глава області.

Теги