Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Договір, за яким буде реалізовано ПАТ «ТЕЦ-5», повинен відстоювати позицію територіальної громади

Договір, за яким буде реалізовано ПАТ «ТЕЦ-5», повинен відстоювати позицію територіальної громади

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, конкурс з продажу в приватну власність ПАТ «ТЕЦ-5» ще не оголошувався. «Підприємство «ТЕЦ-5» досить дороге. Тому створена комісія, яка буде займатися договором, за яким буде реалізовано дане підприємство. Хочу відзначити, що представники, яких ми на прохання Фонду держмайна і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України направили до комісії, будуть відстоювати позицію територіальної громади», - сказав Михайло Добкін.

За його словами, майбутній інвестор зобов'язаний буде переобладнати ТЕЦ-5 на роботу не тільки на імпортному природному газі, але і на альтернативних джерелах. Також в якості рекомендації пропонується розглянути можливість створення великого енергетичного холдингу на базі ТЕЦ-5, куди увійшли б ТЕЦ-3 і КП «Харківські теплові мережі» з квартальними котельнями для того, щоб максимально збалансувати вартість теплової енергії.

«Окрім цього, ми рекомендуємо побудувати ще одну лінію для «Харківських теплових мереж», яка дозволить дуже серйозно завантажити додатковим обсягом ТЕЦ-5, і, тим самим, теж знизити вартість теплової енергії. Тобто у нас є цілий комплекс питань, які ми хочемо, щоб були враховані при проведенні конкурсу з продажу ТЕЦ-5. Яка це буде компанія, нам абсолютно байдуже. Для нас головне, щоб вона мала фінансові можливості реалізувати всі ці плани. Тому що їх вартість дуже велика. Ми попередньо прорахували, що переведення ТЕЦ-5 на альтернативні джерела палива буде коштувати приблизно від 50 до 70 млн. дол., при чому це має розтягнутися не більше, ніж на 5 років. Це істотні витрати і підприємство повинно мати такі фінансові можливості», - зазначив глава області.