Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Селекційно-генетичний центр допоможе агропідприємствам Харківської області досягти високого рівня розвитку

Селекційно-генетичний центр допоможе агропідприємствам Харківської області досягти високого рівня розвитку

Селекційно-генетичний центр, створення якого заплановано в рамках проекту «Село майбутнього», допоможе тваринницьким господарствам Харківської області досягти високого рівня розвитку. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Сьогодні він відвідав з робочою поїздкою тваринницьке господарство «Агросвіт», яке знаходиться в с. Шестакове Вовчанського району. Юрій Сапронов оглянув ферму, розраховану на 1500 голів дійного стада, ознайомився з умовами утримання молодняка великої рогатої худоби.

Середній удій на корову в господарстві складає близько 7 тис. кг молока на рік, сам процес доїння максимально автоматизований. Господарство також спеціалізується на вирощуванні племінних телят української червоно-рябої породи. Віце-губернатор висловив підтримку керівництву «Агросвіту» і висловив упевненість, що в недалекому майбутньому більшість господарств Харківщини зможуть досягти такого ж високого рівня розвитку.

«Допомогти їм у цьому зможе Селекційно-генетичний центр, створення якого заплановано в рамках проекту «Село майбутнього», – зазначив він.

Теги