Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація у сфері земельних відносин в Ізюмському районі зміниться найближчим часом

Ситуація у сфері земельних відносин в Ізюмському районі зміниться найближчим часом

«Ми всі стали свідками того, що відбувається в Ізюмському районі, яка несправедливість, яке неповажне ставлення до людей і безвідповідальність тих, хто взяв на себе управління землею через оренду земельних паїв. Ми наведемо тут порядок», – заявив в ході брифінгу за результатами робочої поїздки в Ізюмський та Чугуївський райони голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що, перш за все, власниками землі є люди, яким держава дала можливість її приватизувати, а ті, хто взяв землю в оренду, – тимчасові господарі. Орендарі повинні за допомогою сучасних підходів, технологій і техніки виростити врожай, розрахуватися з людьми і планувати свою діяльність далі. Михайло Добкін відзначив, що переважна більшість керівників сільськогосподарських підприємств саме так і поводиться.

Він нагадав, що ті керівники підприємств, які не навчилися ефективно використовувати землю в Харківській області, будуть позбавлені можливості на ній працювати, і на їх місце прийдуть ті, хто доведе своє право працею і відношенням до людей і держави.

«Я думаю, що договори з нинішнім власником, швидше за все, будуть розірвані, пайовики одержать свої паї назад, і зможуть укласти договори з тими, хто не буде їх принижувати і обманювати. Таких власників для земель Ізюмського району ми підберемо за допомогою громади. Справедливість обов'язково переможе. Ситуація зміниться вже до грудня», – підбив підсумок Михайло Добкін.

Теги