Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області сформовано достатній запас продовольчого зерна

У Харківській області сформовано достатній запас продовольчого зерна

Як повідомив 27 вересня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині сформований досить великий запас продовольчого зерна, щоб не турбуватися щодо дефіциту борошна. «У нас залишилося більше 100 тис. тонн зерна минулого врожаю, яке можна використовувати протягом усього нинішнього маркетингового року. Ми отримали можливість сформувати запаси зерна 1-2-3 класу, оскільки в цьому році у нас практично 98% зерна відноситься до цих класів, тому я не бачу жодних передумов для виникнення дефіциту борошна на ринку випічки хлібобулочних виробів», - підкреслив глава області.

Також Михайло Добкін зазначив, що завдяки активній роботі з упорядкування українського ринку зерна сільгоспвиробники зараз отримують гідну виручку за свій продукт.

«За останні 2 роки держава створила всі умови для того, щоб максимальний прибуток від гарного врожаю отримав той, хто його виростив, а не той, хто має гроші і за копійки його перекуповує, продаючи за межі нашої держави втричі дорожче. Сьогодні ціна на внутрішньому ринку повністю відповідає зовнішнім ринкам, що дає можливість говорити про нові можливості сільгоспвиробника. Адже хороша ціна на зерно - це нова техніка, нові технології, абсолютно інші в майбутньому врожаї», – сказав голова ХОДА.