Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Від розширення кордонів міста Харкова виграла абсолютно вся громада області

Від розширення кордонів міста Харкова виграла абсолютно вся громада області

Рішенню Верховної Ради про збільшення меж міста Харкова передувала дуже велика робота, яка проводилася фахівцями Харківської міської ради, обласної ради, обладміністрації та багатьох територіальних громад, які увійшли в нові кордони міста Харкова. Про це під час традиційного спілкування з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

«Це стало можливим завдяки тому, що у нас абсолютне єднання влади в регіоні: обласної та органів місцевого самоврядування. Земля навколо Харкова для області була найціннішою, бо вона мала найбільшу привабливість. Харків - магніт для бізнесу. Чим ближче до нього, тим вигідніше розвивати свій бізнес. Але, ми не можемо сьогодні дозволити собі не думати, що буде через 10, 15, 20 років. Якщо не зробити сьогодні ті кроки, які були зроблені з розширення меж Харкова, це означає дати можливість взяти його в щільне кільце і при відродженні економіки пустити його не за межі існуючих кордонів, а всередину. Тому на сьогоднішній момент вся громада від цього лише виграла. Виграла та громада, яка на сесіях своїх рад вирішила увійти до складу міста Харкова, виграло місто Харків, виграла Харківська область. Тепер у міста Харкова з'явилися додаткові інвестиційні можливості, оскільки та земля і ті території, які сьогодні увійшли до складу Харкова, вони безсумнівно будуть інвестиційно більш привабливими, ніж якби вони були за межами міста», - сказав Михайло Добкін.

Також він додав, що сьогодні відпрацьовуються всі організаційні питання, які виникають при розширенні кордонів. Це пов'язано з рішенням фінансування установ охорони здоров'я та освіти. Крім цього, необхідно перенаправити транспортні потоки.