Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські фахівці візьмуть участь у розробці заходів щодо захисту українського ринку сільгосптехніки

Харківські фахівці візьмуть участь у розробці заходів щодо захисту українського ринку сільгосптехніки

Ефективний розвиток українських підприємств з виробництва складної сільськогосподарської техніки неможливий без реалізації масштабних державних програм щодо захисту вітчизняного ринку, - підкреслив 13 вересня в ході програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, харківські фахівці мають намір взяти активну участь у розробці системи заходів, покликаних захистити інтереси підприємств, що виробляють трактори та іншу техніку.

«Якщо говорити про підтримку тракторобудівників, то дані конкретні доручення. Після наради у Дніпропетровську я поговорив з Валерієм Хорошковським. Необхідне підключення харківських фахівців до розробки дієвих заходів з боку держави із встановлення певних обмежень на кордоні для ввезення техніки, яка вже використовувалась. Не захистити свій ринок - це означає ніколи не дати нашому підприємству можливості отримувати додаткові фінансові можливості і зберігати робочі місця», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, на даний момент велика частина продукції Харківського тракторного заводу відправляється на експорт, що в першу чергу пов'язано з тим, що внутрішній ринок переповнений дешевими імпортними тракторами, які вже використовувались.

«Ми не боїмося конкуренції, але ми готові конкурувати з новою технікою, а конкурувати з тракторами, яким 7-8 років, дуже складно, тому що вони продаються за заниженими цінами. Сьогодні, на жаль, 90% продукції Харківського тракторного заводу іде за межі України, тому що там її легше продавати. А нашому ринку не вистачає вітчизняної техніки, програма агролізінга не спрацювала щодо підтримки виробника складних сільськогосподарських машин. Є чітке доручення Президента розібратися в цьому питанні», - зазначив глава області.

Теги