Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зобов'язані максимально ефективно використовувати всі енергогенеруючі підприємства. Михайло Добкін

Ми зобов'язані максимально ефективно використовувати всі енергогенеруючі підприємства. Михайло Добкін

Для надання населенню Харкова якісних послуг з теплопостачання необхідно реформувати існуючу в місті систему, - підкреслив сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, одним з варіантів подальшого розвитку системи теплопостачання є об'єднання енергогенеруючих підприємств. «Ми зобов'язані максимально ефективно використовувати всі енергогенеруючі підприємства та прораховувати найдешевші схеми постачання теплової енергії в квартири. Один з варіантів - це створення великого підприємства на кшталт «Київенерго», щоб об'єднати всі потужності ТЕЦ-3, ТЕЦ-5, Харківських теплових мереж, які на своєму балансі мають велику кількість котелень. Це дозволить при єдиному управлінні сформувати максимально ефективні шляхи поставки тепла з різних точок міста абонентам. Сьогодні це не завжди так, тому що різні завдання стоять перед цими установами», - зазначив глава області.

За його словами, також для підвищення якості послуг теплопостачання можна використовувати підприємства, що генерують електричну енергію, при виробництві якої також виділяється і тепло. "Що стосується ТЕЦ-5, то при її приватизації необхідно врахувати в договорі переобладнання станції за рахунок майбутнього власника", - зазначив голова ХОДА.

«Я буду наполягати, щоб при приватизації майбутній власник ТЕЦ-5 мав зобов'язання протягом кількох років переобладнати ТЕЦ-5 з роботи на російському газі, як це зараз, на роботу або на альтернативних джерелах енергії, або на українському газі. Залишати все так, як є, - безперспективно», - заявив Михайло Добкін.