Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проводитиметься роз'яснювальна робота з питань газифікації

У Харківській області проводитиметься роз'яснювальна робота з питань газифікації

Голова ХОДА Михайло Добкін на засіданні обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років розповів про необхідність оптимізувати роботу з населенням щодо газифікації дворів. За словами голови області, зараз в регіоні ведеться робота з газифікації віддалених населених пунктів, однак є села, де дуже небагато жителів укладають договори з підприємствами газопостачання на газифікацію подвір'їв. Це робить витрати на газифікацію населеного пункту неефективними.

«Якщо в звичайній практиці близько 50% будинків на момент введення в експлуатацію в якомусь населеному пункті вже мають договори газифікації, то зараз у нас інша ситуація, - зазначив Михайло Добкін, - наприклад, у селищі Приколотне більше 1000 будинків, і з них тільки трохи більше 40 господарів уклали договори на газифікацію».

Голова ХОДА сказав, що необхідно скласти графік і проводити збори в селищах. На зібрання будуть виїжджати перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива і разом з органами місцевого самоврядування проводити роз'яснювальну роботу.

Також Михайло Добкін підкреслив, що в кожному населеному пункті є такі люди, які не можуть дозволити собі газифікувати подвір'я. «Газифікація коштує в середньому близько 10 000-12 000 грн. У цьому випадку людям необхідно допомогти, наприклад - підключити підрядників, і така робота вже проводиться в деяких населених пунктах», - сказав голова області.