Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін привітав харків'ян - учасників паралімпійської збірної України з перемогами

Євген Савін привітав харків'ян - учасників паралімпійської збірної України з перемогами

Сьогодні в Харків повернулася команда спортсменів, які захищали честь України на Паралімпійських іграх в Лондоні. Чемпіонів зустріли заступник голови ХОДА Євген Савін та заступник Харківського міського голови Олександр Попов. Від імені голови області Євген Савін привітав спортсменів з їх перемогами на змаганнях і побажав подальших звершень. «Ваші спортивні перемоги є прикладом того, як потрібно досягати успіху. Завдяки вам про Харків знає весь світ, тому що 12 медалей, які привезли в наше місто 13 учасників Паралімпійських ігор - це колосальний успіх», - підкреслив Євген Савін.

Крім цього заступник голови ХОДА зазначив, що і від міста Харкова і від Харківської області паралімпійцям будуть вручені подарунки. Зараз готуються пропозиції на ім'я губернатора та мера міста Харкова для того, щоб на наступних сесіях міської та обласної рад визначити рівень цих подарунків.

Довідка. Спортсмени Харківщини внесли великий вклад у перемогу української команди на XIV літніх Паралімпійських іграх 2012 року, завоювавши 6 – золотих, 3 срібні та 3 бронзові медалі, встановивши 3 світових рекорди та 2 паралімпійські.

Кращим спортсменом серед 155 учасників стала Харківська спортсменка, Майстер спорту України міжнародного класу з плавання, багаторазова рекордсменка світу, триразова чемпіонка та срібна призерка XIV літніх Паралімпійських ігор 2012 року Наталя Прологаєва. Друге місце посів Заслужений майстер спорту України з плавання, триразовий чемпіон та бронзовий призер XIV літніх Паралімпійських ігор 2012 року – Максим Веракса.

У загальному заліку серед регіонів України Харківська область посіла перше місце.