Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід роботи протягом останніх 7-ми місяців підтвердив правильність рішення щодо реорганізації дільничної лікарні у с. Сенькове в сімейну амбулаторію

Досвід роботи протягом останніх 7-ми місяців підтвердив правильність рішення щодо реорганізації дільничної лікарні у с. Сенькове в сімейну амбулаторію

За інформацією КЗ охорони здоров'я «Куп'янська центральна міська лікарня» Куп'янської міської ради Харківської області, в Куп'янському районі в попередні роки працювали три дільничні лікарні (Сеньківська, Петропавлівська, Гусинська). У зв’язку з тим, що стаціонарні відділення дільничних лікарень фактично виконували функції денних стаціонарів та використовувалися як соціальні ліжка, з 01.02.2012р. дільничні лікарні були реорганізовані в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

В кожній з цих амбулаторій відкриті денні стаціонари на 20 ліжок кожен. Хворі із сільської місцевості, що потребують стаціонарного лікування, безперешкодно госпіталізуються в КЗОЗ «Куп'янська центральна міська лікарня» та КЗОЗ «Куп'янська міська лікарня». Відмов в госпіталізації немає. Досвід роботи протягом останніх 7-ми місяців підтвердив правильність прийнятого рішення щодо реорганізації дільничних лікарень в сімейні амбулаторії.

Невідкладну медичну допомогу населенню с. Сенькове та сіл, що знаходяться поблизу, надає пункт невідкладної медичної допомоги вдома Сеньківської амбулаторії сімейної медицини. Пункт забезпечений новим автомобілем швидкої допомоги, має все необхідне медичне обладнання, достатню кількість та асортимент медикаментів. Випадків не надання медичної допомоги із-за відсутності медикаментів не зареєстровано. Факти викладені жителькою с.Сенькове А.Пальміною є безпідставними. При необхідності, для надання швидкої медичної допомоги жителям Сеньківського регіону залучаються бригади станції швидкої медичної допомоги КЗОЗ «Куп'янська центральна міська лікарня».