Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За обсягом виданих кредитів в рамках Програми здешевлення іпотечного кредитування Харківська область посідає друге місце в Україні

За обсягом виданих кредитів в рамках Програми здешевлення іпотечного кредитування Харківська область посідає друге місце в Україні

У Харківській області в Програмі здешевлення іпотечного кредитування задіяні 16 житлових будинків (1431 квартира). Для надання часткової компенсації для регіону заплановано понад 60 млн. грн, 14 млн грн. вже надійшло в область, - повідомив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. «Харківська область на сьогодні уклала 21 договір, обсяг виданих кредитів становить близько 5 млн. грн. За цими показниками, за даними Міністерства регіонального будівництва, Харківщина посідає друге місце в Україні, поступаючись лише Київській області», - повідомив глава регіону.

За його словами, на Харківщині ведеться системна та послідовна робота з популяризації цієї програми. Зокрема, до участі в ній залучаються працівники економічно активних підприємств області - ВАТ «Турбоатом», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ДП завод «Електроважмаш», ПАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло Шахтаря».

Крім того, для більш ефективної реалізації програми Харківська область ініціювала низку змін у ній.

«За ініціативою Харківської області вже вносяться зміни в проект Постанови Кабінету Міністрів щодо реалізації даної Програми в частині вимоги обов'язкового перебування позичальника на квартирному обліку. Ми раді тому, що нас почули, а значить, ця поправка допоможе збільшити кількість людей, що звертаються за цією Програмою, які зможуть поліпшити свої житлові умови, і які не стоять на квартирному обліку», - зазначив Михайло Добкін.

Також на Харківщині піднімається питання про зниження початкового внеску з 25% до 10%.