Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область названа у числі лідерів за укладенням договорів за Програмою іпотечного кредитування для будівництва доступного житла

Харківська область названа у числі лідерів за укладенням договорів за Програмою іпотечного кредитування для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні під час загальноукраїнської селекторної наради перший заступник міністра регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов, на сьогоднішній день в Україні надано 236 кредитів на загальну суму 57,2 млн. грн. Серед лідерів Київська область – 82 договори, Харківська – 21, Полтавська – 13, Хмельницька – 13, повільними темпами робота іде у Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській і Тернопільській областях. «На даний момент в Україні понад 3 тисячі квартир які мають максимальний ступінь готовності – 80-100%. Ці квартири ми можемо надати людям вже в цьому році. Загалом до Програми заявлено біля 13 тисяч квартир», – зазначив Олександр Аліпов.

Станом на 15 серпня в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області бере участь 7 будівельних компаній і ще 2 готують документи, кредити видають 5 банків-учасників. У Програмі беруть участь 16 житлових будинків в яких громадяни можуть придбати 1431 квартири.

Виявили бажання взяти участь у Програмі  282 осіб, укладений 21 кредитний договір на загальну суму 4 млн. 532,598 тис. грн. Для надання часткової компенсації Харківської області заплановано 60 млн. 183,4 тис. грн.