Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році в Харківській області буде здано 390 тис. кв. м житла

У 2012 році в Харківській області буде здано 390 тис. кв. м житла

Цього року в Харківській області повинно бути здано 390 тис. кв. м житла. Про це повідомив сьогодні в ході урочистого прийому з нагоди Дня будівельника перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він висловив думку, що харківські будівельники впораються з цим серйозним завданням: в 1 півріччі вже здано 127 тис. кв. м. «У Харківській області будівельники сьогодні зводять і об'єкти соціального значення, промислові об'єкти, об'єкти культури і спорту, і – що в першу чергу важливо для харків'ян – об'єкти житлового будівництва. Новосілля – яким би воно не було: новий офіс, новий аеропорт або нова квартира – все це велика радість для харків'ян. Ви – люди, які дарують нам нові об'єкти, а значить, економіка зростає і суспільство розвивається», – заявив перший заступник губернатора, вітаючи будівельників з професійним святом.

Також він зазначив, що один з найсерйозніших напрямків – будівництво доступного житла у розвиток соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. В області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла, і вже досягнуті перші позитивні результати.

«На сьогоднішній день на Харківщині вже укладено 20 договорів на іпотечні кредити – цим людям виплачено близько 4,5 млн. грн. 267 осіб зареєструвалися і оформляють документи для участі в цій програмі, а це означає, що кредити, які будуть взяті харків'янами, відразу ж підуть на будівництво житла. Це дуже серйозна підмога», – підкреслив Валентин Дулуб.