Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться робота щодо запобігання лісових пожеж

На Харківщині ведеться робота щодо запобігання лісових пожеж

Протягом пожежонебезпечного сезону у Харківській області проведено 1990 профілактичних рейдів, в ході лісоохоронної роботи виявлено 414 порушників Правил пожежної безпеки в лісах, на винних накладено 8 тис. грн. штрафів. Про це повідомив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко. За його словами, для забезпечення потреб пожежогасіння в підпорядкованих управлінню лісових насадженнях облаштовано 125 площадок для забору води та штучних водойм, а також 5 водозаборів. На територіях інших користувачів визначено та пристосовано для заправки пожежних автомобілів 151 вододжерело.

В даний час в області працює 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій, де знаходиться 52 пожежних автомобіля та 5 лісових пожежних модулів. Організовано чергування 172 працівників, а при виникненні пожежі до гасіння залучається 675 співробітників Держохорони.

«Я думаю, що спільними зусиллями ми збережемо наші ліси і не допустимо в них великих загорянь. Для цього треба всім нам дотримуватися правил пожежної безпеки – і ми будемо за наші ліси спокійні», – зазначив Сергій Мусієнко.