Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні 2 роки посіви кукурудзи в Україні збільшилися на 2 мільйони гектарів

За останні 2 роки посіви кукурудзи в Україні збільшилися на 2 мільйони гектарів

В Україні в останні роки намітилася тенденція до збільшення посівів кукурудзи. Як зазначив сьогодні під час брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, найближчим часом нарощення посівів цієї культури буде збільшуватися, оскільки це вигідно у першу чергу сільгоспвиробникам.

«За останні 2 роки в Україні посіви кукурудзи збільшилися на 2 млн. га. Значні зростання обсягу посівів кукурудзи і в Харківській області – я думаю, що 400 тис. га кукурудзи, які зараз є на Харківщині, ще не максимум. Загалом це частина програми «Зерно України». Згідно цієї програми, саме кукурудза буде тією культурою, обсяги якої будуть збільшуватися постійно. По-перше, вона більш економічно приваблива, ніж колосові озимі чи ярові культури, а по-друге, попит на зерно кукурудзи у світі досить високий. Згідно нашої програми, половина зерна, що вироблятиметься в Україні, – це буде зерно кукурудзи», - повідомив Микола Безуглий.

За його словами, із 22 млн. тонн зерна, які Україна експортувала минулого року, 14 млн. тонн склала кукурудза. Прогноз експорту на цей рік – 24-25 млн. тонн, з них біля двох третин – кукурудза.