Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дотації на утримання телят дозволять людям на селі зберегти свій бізнес

Дотації на утримання телят дозволять людям на селі зберегти свій бізнес

Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором». «Люди, які самостійно намагаються вести бізнес в селі, дуже залежать від зовнішньої кон'юнктури, для них можливість займатися вирощуванням телят на м'ясо залежить від цін на ринку, на які вони ніяк не впливають. Іноді вони починають свій бізнес при одних умовах, а в процесі стикаються з іншими, і або терплять збитки, або кидають свою справу. Завдяки соціальним ініціативам Президента України, держава почала точкову підтримку приватних домогосподарств. Та дотація, яка сьогодні виплачується в районах за телят у віці від 3 до 15 місяців, дасть людям можливість не залежати від сезонних змін цін, а також впливу на ринок перекупників і великих м'ясокомбінатів. Вони мають можливість скоротити свої витрати на вирощування молодняку, і тим самим зберегти свій бізнес», – підкреслив він.

За словами Михайла Добкіна, була проведена дуже велика організаційна робота – адже потрібно було виявити на території області усі господарства і домоволодіння, де молоді телята потрапляють під дотацію. Спочатку Харківська область була на 18-му, потім на 8-му, а тепер на 4-му місці з виконання цієї роботи.

«Я думаю, що в підсумку ми увійдемо у трійку. Місце – не самоціль, воно просто показує, наскільки швидко нам вдалося об'єднати зусилля і реалізувати те, що доручив нам глава держави», – зазначив губернатор.

Він повідомив, що, вирішуючи таким шляхом проблему зайнятості на селі, Україна використовує досвід Китаю та США. Михайло Добкін додав, що надалі будуть опрацьовуватися нові ініціативи, вже щодо інших домашніх тварин.

Теги