Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ВАТ «Турбоатом» активно підтримує соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича

ВАТ «Турбоатом» активно підтримує соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича

«ВАТ «Турбоатом» активно підтримує соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича і підприємством ведеться робота з реалізації проекту житлового кредитування. Ми зробимо все, щоб виконати Указ Президента і забезпечити наших працівників гідними умовами праці та життя», – заявив сьогодні в ході прес-конференції Генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін. Він зазначив, що підписаний в лютому Указ Президента України дуже важливий для поліпшення соціальних умов в країні і на великих підприємствах зокрема, і необхідно вибудовувати перспективу житлового будівництва для працівників заводу. Віктор Субботін повідомив, що для «Турбоатома» 2012 р. стане роком соціальної справедливості.

На заводі видано спільний наказ дирекції та профспілкового комітету про розвиток іпотечного житлового будівництва в колективі «Турбоатома». Перша бесіда з працівниками виявила, що близько 100 молодіжних сімей потребують житла і бажають брати участь в цій програмі. В даний час формується список першочергових претендентів, постійно проводяться прийоми і зустрічі в трудових колективах, узгоджуються обсяги і механізми кредитування працівників.

«Житлове питання – одне з основних. Значні кошти будуть виділені з прибутку підприємства на підтримку нашим працівникам. Дуже важливо, щоб ця робота велася відкрито, а не кулуарно, щоб колектив розумів, кому надається підтримка. Перш за все, це повинні бути люди, що представляють професійний та трудовий кістяк колективу і мають бажання брати участь в програмі», – заявив Віктор Субботін.

Дирекція «Турбоатома» також звернулася до наглядової ради з метою отримання повноважень на надання працівникам позик для оплати обов'язкового першого внеску по кредиту на придбання житла, а також щодо можливості виступати поручителем по цьому кредиту.

Довідка:
Чисельність персоналу ВАТ «Турбоатом» на сьогоднішній день становить 5400 осіб. Середня зарплата на підприємстві за всіма категоріями працюючих складає 3,5 тис. грн., середня зарплата промислового персоналу – 5 тис. грн., робочих основних професій – 10 – 12 тис. грн.
Протягом I півріччя підприємство збільшило кількість робочих місць на 400, до кінця року планується прийняти на роботу ще 350-400 осіб. Середній вік працівників підприємства – близько 43 років.
На балансі заводу знаходиться 8 гуртожитків, де проживає понад 1,5 тис. осіб. За 5 років житло надано 89 молодим сім'ям. На сьогодні черги на гуртожитки немає.