Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державної екологічна інспекція у Харківській області виявила порушення природоохоронного законодавства на території гідрологічного заказника місцевого значення «Коханівський»

Державної екологічна інспекція у Харківській області виявила порушення природоохоронного законодавства на території гідрологічного заказника місцевого значення «Коханівський»

За інформацією Державної екологічної інспекції у Харківській області (далі – Інспекція) під час проведення планової перевірки об'єктів природно-заповідного фонду Кегичівського району Харківської області були виявлені порушення природоохоронного законодавства на території гідрологічного заказника місцевого значення «Коханівський».

Гідрологічний заказник місцевого значення «Коханівський» оголошений рішенням Харківської обласної ради від 23.02.1999 року на загальній площі 110,6 га.  З квітня 2010 року заказник передано під охорону (з оформленням охоронного зобов'язання) ТОВ «Аграрний дім ім.Горького» в особі директора Снігур Ю.О. Люба діяльність, що суперечить цільовому призначенню природного комплексу і загрожує його збереженню, в тому числі розорювання земель, заборонена Положенням заказника.
29 травня 2012 року Інспекцією складено акт перевірки № 05-24-66, в якому зазначено, що керівництвом ТОВ «Аграрний дім ім. Горького» не виконані вимоги припису від 21.03.2011 року № 05-21-05 - відсутні інформаційно-охоронні знаки встановленого зразку, межі не винесені в натуру. Інспекцією також виявлено факт антропогенного впливу на територію, що охороняється - пасовища загальною площею 42,7 га розорені.
В результаті зазначених дій, шкода, заподіяна природному комплексу території заказника внаслідок незаконного розорювання пасовищ, складає 854 тис. грн. Матеріали щодо порушення природоохоронного законодавства направлені до прокуратури Харківської області в порядку ст. 97 КПК України.