Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закон про зайнятість, розроблений в Україні, буде прикладом соціального партнерства для інших країн

Закон про зайнятість, розроблений в Україні, буде прикладом соціального партнерства для інших країн

Закон про зайнятість повністю відповідає тим нормам соціального партнерства, які розроблені в Європі. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту на ВАТ «Турбоатом» заявив віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Закон про зайнятість ми розробляли разом з представниками Міжнародної організації праці, які сказали, що за останній час по європейських країнах - це одне з найбільш сучасних рішень. Вони хочуть вивісити цей закон на своєму сайті для того, щоб інші країни могли вивчити ті підходи, які сьогодні проявила України», - сказав він.

Також він зазначив, що прикладом класичного підходу соціального партнерства є Міжнародна організація праці, яка на 50% управляється державою, на 25% профспілками і на 25% роботодавцями. В Україні ж поки що інша ситуація: управління розділено на рівні частини.

«Це часто призводить до того, що розкрадаються гроші соціального фонду. І закон про зайнятість частково вирішує цю проблему», - підкреслив Сергій Тігіпко.