Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість із зарплати на підприємствах Харківщини у червні скоротилася на 19 млн.грн.

Заборгованість із зарплати на підприємствах Харківщини у червні скоротилася на 19 млн.грн.

За даними моніторингу станом на 25 червня поточного року заборгованість із заробітної плати на підприємствах Харківщини скоротилася у червні на 19 млн. грн. і склала 99 млн. грн., але, незважаючи на вжиті заходи, зросла в порівнянні з початком року на 10% (8,9 млн. грн.). Борг по платежах до Пенсійного фонду України складає: по страхових внесках – 234,7 млн. грн, приріст за травень поточного року - 5,2 млн. грн.; по єдиному соціальному внеску – 88,2 млн. грн., приріст за травень поточного року – 3,5 млн. грн. Про це сьогодні на засіданні колегії ХОДА повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його інформацією, на державних підприємствах зосереджено 70,8 % загальної заборгованості з виплати заробітної плати (70,1 млн. грн.); 52,4% боргів по страхових внесках до Пенсійного фонду України (122,9 млн. грн.), 48 % боргу по єдиному соціальному внеску (42,3 млн. грн.).

Найбільш проблемними у цій групі підприємств залишаються:
- ДП «Завод ім. Шевченка» – із сумою боргу по зарплаті 27 млн. грн., по страхових внесках до Пенсійного фонду – 10,0 млн. грн, по єдиному соціальному внеску – 6,5 млн. грн.;
- ДП «ХЕМЗ» - борг по зарплаті складає 5,9 млн. грн.; по страхових внесках до Пенсійного фонду – 3,1 млн. грн., по єдиному соціальному внеску – 3,1 млн. грн.;
- ДП «Завод ім. Малишева» - борг по зарплаті складає 11,3 млн. грн.; по страхових внесках до Пенсійного фонду – 13,3 млн. грн., по єдиному соціальному внеску – 20,7 млн. грн.;
- ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» – борг по зарплаті - 8,9 млн. грн., по страхових внесках до Пенсійного фонду – 3,7 млн. грн., по єдиному соціальному внеску – 2,8 млн. грн.

На підприємствах комунальної форми власності зосереджено 5,8% заборгованості із заробітної плати, 29% боргів по страхових внесках до Пенсійного фонду та 30,6% боргу по єдиному соціальному внеску. За даними моніторингу на підприємствах комунальної форми власності заборгованість із заробітної плати склала 5,7 млн. грн., збільшилась до початку року на 0,3 млн. грн. (на 5,5 %). По страхових внесках до Пенсійного фонду – 68,2 млн. грн., приріст за травень – 6,2 млн. грн., та по єдиному соціальному внеску – 27 млн. грн., приріст за травень – 1,2 млн. грн.

«Наявність боргів з виплати заробітної плати та по розрахунках з Пенсійним фондом України - це явище антисоціальне і потребує усунення в найближчий час», - підкреслив Ігор Шурма.